Freedance Garderen

Freedance BUITEN op zaterdag

13 & 27 jul 10 & 24 aug

 

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier

MENU

 

Workshops Freedance

Freedance start iedere dansavond met een inspirerende Freedance workshop.

Er is steeds weer een andere dansworkshop die altijd het contact met onszelf èn dat met de anderen wil bevorderen.

Zo maken we kennis met diverse dansexpressie- en dansmeditatie-disciplines die allen op een eigen manier onze vrijheid, plezier, authenticiteit en creativiteit in de dans kunnen versterken.     

De opgedane ervaring in de workshop zet een sterke toon voor de rest van de avond, waarin het contact en de stromende energie voortgezet worden in de vrije dans met elkaar. De dj stemt hierop af.

 

Carla Somer - FreeDanceTango

 

FreeDanceTango is een speelse special waar Argentijnse Tango en vrije dansexpressie bij elkaar komen, mijn twee grootste passies...
Ik neemt je mee in de sfeer van de Argentijnse Tango, maar verwacht geen vaste danshouding, strakke passen en ingewikkelde figuren. We zullen ons vooral met de typische aspecten van de Tango in meer vrije dansexpressie bezighouden. Vrije dansexpressie; waar je in vol contact met jouw levensstroom bent en van daaruit vorm geeft, daar waar elke beweging de juiste is... Denk bij FreeDanceTango vooral aan: ontmoeten en afstemmen, verbinden en loslaten, man en vrouw, leiden en volgen, samenwerken en spelen.. Let’s feel Tango! En denk ook aan het specifieke geluid, je krijgt prachtige muziek te horen; Argentijnse Tango, Tango Nuevo, NeoTango en NonTango.. Let’s hear Tango!
Met deze workshop wil ik inspiratie geven, en de wens dat FreeDanceTango een goed voorspel is voor de verdere dansavond. In iedere volgende FreeDanceTango zal je weer deels ander oefenmateriaal en muziek aangereikt krijgen. Zo hoef je je nooit te vervelen ;-)

 

 Ik heb een roeping of tenminste een missie: de mens laten bewegen. Het aanmaken van een nieuwe danser, het laten ervaren van een aller eerste dansgevoel noem ik graag als het meest vervullend. Geen groter uitdaging dan een ’man zonder ritmegevoel’, en een ’vrouw die geen balans heeft’. En... geen groter plezier.

Ik studeerde af aan de dansacademie in Tilburg en ben danser van jongs af aan. In zowel de Argentijnse Tango als dansexpressie heb ik de vorm van dansen gevonden met de voor mij ideale mix van beleving en techniek, van bewegingsvrijheid en lichaamsbeheersing, van autonomie en verbinding.
Sinds 1999 begeleid ik dansers die vooral vanuit contact en onderzoek willen dansen en werk ik samen met inspirerende collega’s. Met veel bevlogenheid gaf ik ruim 10 jaar leiding aan een team in een eigen grote tangoschool totdat ik die eind 2010 overdroeg. Vanaf dat moment richt ik mij vooral op persoonlijke, kleinschalige lessen in Utrecht en is er najaar 2020 een klein tangoschooltje ontstaan in mijn dan nieuwe woonplaats Garderen.
Behalve dansdocent ben ik ook procesbegeleider en verzorg ik trainingen, workshops en performances voor particulieren en organisaties.


Meer informatie: www.carlastango.nl

FB: Carla Somer

 

 

Anita Kooij - Dance Flow

 

Dance Flow is een organische combinatie van dansimprovisatie, aandacht en sensory awareness, speelse contactdans en een vleugje Argentijnse Tango en is ontwikkeld voor de vrije blotevoetendansers.

Het is een workshop waarin je geen vaste pasjes leert maar gaat dansen vanuit luisterende en voelende aandacht, heldere bewegingsprincipes en een vleugje techniek, zowel solo, in dialoog als in de hele groep. 

Kernwoorden: intunen op de kracht van aandacht in de dans, de dynamiek tussen ogenschijnlijke tegenstellingen als autonomie en verbinding, stilte en beweging maar ook muzikaliteit.

 

Anita studeerde aan de Amsterdamse Theaterschool, afdeling mime. Via haar eigen bedrijf Being Moved biedt ze trainingen aan op het gebied van dansimprovisatie, fysiek theater en mindfulness. Ze was een aantal jaren assistent van Lizelot de Stigter in Arnhem in lessen Argentijnse Tango, is nog steeds fervent Tangodanseres en geeft in Arnhem o.a. workshops waar de combinatie van vrije dans en elementen uit contactimprovisatie en Argentijnse tango centraal staan.

 

www.beingmoved.nl

FB Anita Kooij

 

 

Marjon van Opijnen - Embodiment Dance

 

Marjon heeft het Embodiment Lab opgericht om een plek te creëren waar we het contact met ons lijf kunnen (her)ontdekken, de kracht en wijsheid die het in zich heeft kunnen voelen en onderzoeken, en contact kunnen maken met de kompas die ons lichaam is. Dans is hierbij een belangrijke ingang, omdat we via de dans de spontane, intuïtieve bewegingen van ons lijf tot expressie kunnen laten komen, precies zoals het zich laat zien in het moment.  

  

Ons lichaam is ons vehicle om te doen wat we te doen hebben en het is ook een enorme bron van wijsheid en creativiteit, het is altijd in het moment en ongecensureerd in wat het laat zien. Marjon laat je met dans en beweging hier weer contact mee maken. Op een luchtige, verbindende, speelse manier onderzoekt ze in haar workshops alledaagse thema’s, zoals overgave, mannelijk/vrouwelijk, de stilte na de beweging, snelheid en vertraging. In veel van haar workshops staat de polariteit centraal.

 

https://embodimentlab.nl/

FB: Embodiment Lab - Marjon van Opijnen

 

 

 Clarissa Mainze - FreeDance

Clarissa heeft al veel dansvormen beoefent en sommige nog steeds. Van klassiek ballet, Musical, Argentijnse Tango, Salsa, 5 ritmes tot Biodanza. Hierin volgt en volgde ze jarenlang en bijna wekelijkse lessen en vele workshops. In 2011 ontdekte ze Nia een body-mind-spirit dansworkout waarin dans en vechtkunsten samenkomen in een afwisselende en leuke les met een vleugje yoga en mindfullness. In 2012 volgde ze de opleiding en sinds 2013 geeft ze met veel plezier wekelijks Nia les als gecertificeerd Nia White Belt. Ze had al een tijd regelmatig het idee om Dans DJ te zijn en mensen te inspireren in hun vrije dans. Nadat ze in de zomer van 2020 met al haar danservaring succesvol twee FreeDance workhops had gegeven smaakte dat naar meer. Ze rond eind december 2020 een training af waarin ze de kneepjes van het FreeDance DJ vak leert.

Zelf dansen en mensen inspireren in hun dans vindt Clarissa een van de allerleukste dingen om te doen. In haar lessen en workshops krijg je input en nodigt ze jou uit om jouw plezier en creativiteit op de dansvloer nog meer te vergroten met muziek en beweging. Zodat jij een heerlijk gevoel van levendigheid en vrijheid in jezelf kan ervaren. Ze verheugt zich jou te ontmoeten op de dansvloer.

 

https://dansmetclarissa.wixsite.com/dansmetclarissa

FB: Clarissa Mainzer

 

Marold Emmelkamp - Movement Medicine

Marold gebruikt de combinatie van dans, sjamanisme en rituelen (MOVEMENT MEDICINE) al meer dan twintig jaar als een pad van zelfacceptatie, healing en het belichamen van zijn ziel.
Hij brengt al 10 jaar Movement Medicine op dansvloeren in binnen- en buitenland. Zijn lessen, dansavonden en ceremonies begeleidt hij met grote diepte, een krachtige intentie en een goede dosis humor!

 

MOVEMENT MEDICINE is een op het lichaam gerichte bewegingsmeditatie die de verbinding met jezelf, met jouw creatieve vonk en met jouw ziel verdiept.
Door het beoefenen van MOVEMENT MEDICINE  ervaar je weer de wijsheid die voortkomt door te leven vanuit je hart; de vreugde van het weten wie je bent; en de voldoening die ontstaat door jouw unieke gift met de wereld te delen.

MOVEMENT MEDICINE  is voor iedereen die wakker wil worden, die zijn of haar creatieve potentie wil ontdekken, die sjamanisme wil bestuderen en toepassen op een zeer aardse manier, die extase zonder drugs wil ervaren, die in een community wil zijn zonder zijn/haar individualiteit te moeten opgeven en die de moed wil vinden om te leven vanuit de wijsheid van zijn of haar ziel en om zijn/haar unieke bijdrage aan de wereld te geven.  Kort gezegd, het is voor iedereen die bewuste dans wil integreren op het pad van vrijheid,  mindfulness, aandacht en vervulling.

 

https://www.maroldemmelkamp.nl/marold/

FB: Marold Emmelkamp

 

 

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier